Fii înger de Crăciun

Sfântul Paisie Aghioritul spunea : „Oamenii care au dragoste și bunătate se aseamănă cu îngerii care transmit bucurie și veselie, oriunde s-ar afla.” Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț vă îndeamnă călduros an de an , să fiți ÎNGERI DE CRĂCIUN. Acesta campanie anuală are ca scop strângerea fondurilor necesare susținerii familiilor din medii defavorizate, pentru că fiecare om merită toată blândețea unei aripi de înger și … un „kit de căldură”. „Kit-ul de căldură” l-am creat ca fiind compus din: o căciulă, tricou, pulover, lenjerie intimă, pantaloni, ciorapi, geacă, mănuși, ghete, o pătură, o lenjerie de pat, perne. Ce spui îngere? Bați aripa cu noi?

Vezi fotografiile din

Acțiuni de ecologizare

,, Natura și educația sunt asemănătoare, căci educația transformă pe om și prin această transformare, creează natura.” Democrit
Implicarea AICDL în acțiuni de voluntariat în domeniul ecologiei conduce către un mod responsabil de a asigura un mediu sănătos și curat. Atragem atenția cu privire la respectul pe care îl acordăm naturii-casa noastră!
♻️Implicare =Schimbare ♻️Împreună putem!
Implică-te și tu alături de noi!

Vezi fotografiile din

Ecologizarea Variantei Ocolitoare a Orașului Târgu Neamț

Curățăm Ozana Împreună

Împreună curațăm Ozana

O Masă de Paște 2021

„Dacă nu-l iubești pe cel de alături, dacă nu-l ajuți, nu ești capabil să-L iubești nici pe Dumnezeu!” Arhimandrit Iustin Pârvu De Paște ar trebui să fim mai buni și să împărțim puținul nostru cu cei care au atât de multă nevoie de sprijinul nostru. Cozonacul, pasca, ouăle roșii, mielul și celelalte preparate, parcă au un gust mai bun când sunt împărțite cu cei nevoiași. Ne răspundeți provocării și facem împreună coșuri cu mâncare pe care să le distribuim cu drag în Vinerea Mare? Suntem siguri că împreună vom putea aduce lumina Sfintei Învieri în casele în care întunericul nu vrea să plece de mult timp!

O masă caldă

„Dacă Dumnezeu ți-a dat suficientă bogăție, lungește masa, nu înălța gardul!” Campania „o masă caldă” se desfășoară continuu din momentul în care a luat naștere AICDL. Astfel ne-am făcut din sâmbete-zile de sporit speranța în familiile AICDL. Prin această campanie, săptămânal mergem la familiile din evidența asociației cu o masă caldă, alimente și produse necesare pentru un trai cât de cât decent. Ne dorim să nu mai vedem copii care suferă și bătrâni care nu mai au pe nimeni pe lumea asta și încercăm, atât cât putem, să le arătăm că există speranță pentru un mâine mai bun și că Dumnezeu lucrează prin oameni.

Investim în sănătate

„Prima bogăție a omului este sănătatea.” — Ralph Emerson Sănătatea înainte de toate, pentru o comunitate educată și sănătoasă. Consultații medicale de specialitate gratuite asigurate de medici colaboratori ai asociației noastre, precum si tratamente(oftalmologie, stomatologie ,psihoterapie). Astfel de colaborări ne onorează și ne dau încrederea de care avem nevoie să continuăm tot ceea ce facem!

1 Iunie

1 𝑰𝒖𝒏𝒊𝒆 este despre copii, este ziua lor! iar împreună putem contura acea „𝑙𝑢𝑚𝑒 𝑚𝑖𝑛𝑢𝑛𝑎𝑡𝑎̆ 𝑐𝑢 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑠𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑚𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑗𝑢𝑐𝑎̆𝑟𝑖𝑖” pentru ei .Dacă întrebi un copil ce își dorește, indiferent de clasa socială din care face parte, răspunsul va fi același: DULCIURI!! Din acest motiv să ne amintim de acei copii care nu au o copilărie tocmai fericită și să încercam să îi facem să uite de greutăți măcar pentru o zi. De 1 iunie adu bucurie pe chipul unui copil! Donează : o jucărie, o carte, un trening, încălțăminte, alimente sau bănuți, iar noi ne asiguram că vor ajunge la copiii defavorizați din evidența noastră. Copiii de azi sunt adulții de mâine. Haideți sa contribuim la îmbunătățirea nivelului lor de trai și împreună „să creștem oameni”. De 1 iunie, fii zâmbetul de pe chipul unui copil! Noi promitem că veți primi în dar unul dintre cele mai de preț lucruri: zâmbetele copiilor.

Împreună încălzim inimi și cămine!

„Raza de soare care te încălzește pe tine nu-ți este împuținată dacă se încălzește la ea și vecinul tău. ” Alexandru Vlahuță Campanie ce se desfășoară odată cu scăderea temperaturilor ,din păcate din ce în ce mai mulți oameni, bătrâni și copii, suferă din lipsa hranei dar, mai ales din lipsa căldurii odată cu lăsarea sezonului rece. Pentru că inimile minunate fac minuni. Țin focul aprins. Răspândesc bine și cald. Mereu. Pentru că nu putem rămâne indiferenți, ne implicam să aducem CĂLDURĂ în casele lor, oferindu-le lemne pentru foc, sobe acolo unde acestea lipsesc sau se află intr-o stare avansata de degradare, precum si tot ceea ce înseamnă plapume, perne, așternuturi, pături, care să le asigure câteva ore de odihnă în condiții optime, oferindu-le un minimum de confort celor mai puțin norocoși. Să facem focul și să le dăruim căldură.

Proiecte turism sociale

Proiecte Turism-Sociale
”Colorăm Orașul Împreună” Proiect realizat în sfera socială cât și turistică. Prin urmare, în parteneriat cu Primăria Orașului Târgu Neamț am decis să fim al 5-lea oraș din România ce va avea o perdea de umbrele. Ceea ce va fi inedit în România este faptul că umbrelele sunt personalizate cu numele donatorilor și sponsorilor noștri. Profitul obținut prin vânzarea umbrelelor este direcționat către cazurile sociale din evidența noastră. Toți cei care au cumpărat simbolic una sau mai multe umbrele au contribuit activ pentru ajutorarea familiilor nevoiașe și totodată la dezvoltarea turistică a orașului nostru. Deoarece „cine iubește, dăruiește!”

Vezi fotografiile din

Colorăm orașul împreună